Sunday, November 4, 2012 2 comments

Soklan feveret

pagi yang productive...semua stafff khusyuk jer menjalankan tugas...konon2 rajin la...senior aku yang kat depan ni pun cam bz jer.ketak ketuk bunyi keyboard...mcm nk lucut ja huruf2 tu..hehehehe....tiba2 senior aku bgun dr tempat duduk die...then tnya soklan ni kat aku....

A: dah umo bape?
B: 2+, nape?
A: ms umo akak mcm kamu akak dh ank sorang.
B:alhamdulilah, so?(buat2 xpaham hahahaha)
A: kawen la cepat
B: (hanya tersenyum)...

apa la punya senior...bgun semata2 nk tnya tu jer...bikin panas jer...sabo jer la ..ish..ish...

********************************************************************************************

HOD baru kat jabatan aku ni memang peramah plus kerek...tau nk cr gaduh ngn org ja...dan bnda yg xboleh ingt soklan die kat aku...berbunyi begini

HOD: dah umo bape?
Aku: ( sama jer soklan mcm org len..dh dpt agak ni, die ni mesti nk tnya dah kwen belum.aci bet la)...aku pun jwb la 2+...
HOD: dah kwen belum...
Aku: belum...
HOD: bila nk kwen?
Aku: ( mana tau..semua tu keja Allah)...hanya senyum
HOD: kalu susah sngt...letk jer gmbar awak dalam mudah.com...

****rasa terhina giler la ni...kang ada yg kena karate..xpasai aku kena buang keja nati..dah la nk cari mkn susah..sabar sabar*****

apala manusia ni..tnya soklan yg kita xtau pun bila Allah dah tentukan bila jodoh kita akan sampai...tnya la soalan yg bernas sket...

aku manusia biasa kot...jgn dok tnya nk kwen ka x...lagi satu soklan kurang cerdik...manusia dilahirkan secara fitrah..mesti la nk ada pasangan hidup...lagi mau tnya..
kepada yg suka bertanya..jgn tnyer jer...doakan la yg baik2 untuk kami yg bujang ni...ok?

bila dah nk kwen..kami akan jemput ..insyallah...tgu la dgn sabar
 
;